Vinařství Abbadia Ardenga je jedním z prvních zakládajících členů „Consorzio del Brunello di Montalcino" a je tak neodmyslitelně spjato s historií tohoto oblíbeného červeného vína. Vinice se rozkládají na 10 hektarech kopcovité krajiny v oblasti Montalcino, kde plně vyzrálé hrozny Sangiovese získávají díky ideálnímu mikroklimatu a půdě bohaté na minerály příjemné aroma a chuť tradičního Brunella. Při výrobě jsou respektovány století staré výrobní postupy a vinařství se výhradně věnuje pěstování této jedinečné odrůdy. Abbadia Ardenga je pozoruhodná také svými vinnými sklepy, které pochází z římsko-etruské doby, kdy v těchto místech procházela velmi důležitá spojnice mezi městy Chiusi, Rossele, Arezzo a Volterra, část vinařství je přeměněná na muzeum kde jsou k vidění starověké tradiční nástroje a nářadí, kdysi používané místními farmáři. A ještě jedna pozoruhodnost: vlastníkem vinařství je nezisková organizace, ale skutečnou hybnou silou je Paolo Ciacci a jeho bratr Fabio, kteří převzali péči o vinařství od svého otce, který stál u jeho zrodu v 60. letech minulého století.