Prosecco di Treviso Extra Dry DOC
Sommariva
Charakteristické Prosecco s ovocným aroma máslových hrušek, jablek Golden a citrusů s jemným květinovým nádechem. Chuť osvěžující…
Dostupnost: | Nedostupný |
Vinařství: | Sommariva |
Oblast: | Veneto |
Alkohol: | 11 % |
Odrůdy: | Glera |
Sklizeň: | ruční sklizeň v polovině září |
Doba zrání: | velmi jemné lisování hroznů, panenský mošt je následně zchlazen v nerezových tancích, fermentace 15-20 dní při kontrolované teplotě 18-20°C. K čirému, tichému Proseccu jsou poté přidány selektované kvasinky pro dosažení požadovaného množství bublin |
Archivace: | výborné nyní |
Doporučená servírovací teplota: | 7 - 9°C |
Doporučené jídlo: | vynikající jako aperitiv |
Charakteristické Prosecco s ovocným aroma máslových hrušek, jablek Golden a citrusů s jemným květinovým nádechem. Chuť osvěžující…
Elegantní Prosecco s bohatým citrusovým aroma, travnatými tóny a delikátní stopou chlebové kůrky. Energická a dlouho trvající…
Prosecco pocházejicí z CRU vinice Rive di San Michele v sobě odráží záři letního slunka a svěží horský vánek Dolomit. Zřetelné…
Caterino Sommariva se svou manželkou Urbanou, oba pocházející z vinařských rodin, se na počátku 70.let minulého století rozhodli pro vybudování svého vlastního vinařství a zakoupili nevelký pozemek v prestižní zóně Conegliano Valdobbiadene. Díky lásce k půdě, nezměrné píli a bohatým vinařským zkušenostem, dovedli manželé Sommariva vinařství až do dnešní podoby, kdy vlastní 30 ha vinic v srdci Valdobbiadene a dalších 20 ha v oblasti Trevisa. Vína vyrábí pouze z vlastních hroznů a vinobraní…