Prosecco di Treviso Extra Dry DOC

Sommariva
Charakteristické Prosecco s ovocným aroma máslových hrušek, jablek Golden a citrusů s jemným květinovým nádechem. Chuť osvěžující…
Prosecco pocházejicí z CRU vinice Rive di San Michele v sobě odráží záři letního slunka a svěží horský vánek Dolomit.
Zřetelné květinovo-ovocné tóny ve vůni, které jsou synonymem pro svěžest a mladost tohoto vína. V ústech nádherná perlage doprovázená elegantní a dlouhou ovocnou dochutí.
Dostupnost: | Skladem |
Vinařství: | Sommariva |
Oblast: | Veneto |
Alkohol: | 11,5% |
Cukr: | 14g/l |
Odrůdy: | 100 % Glera |
Sklizeň: | ruční sběr v polovině září |
Archivace: | 2-3 roky |
Doporučená servírovací teplota: | 8-10°C |
Doporučené jídlo: | skvěle doplní zeleninové saláty, pokrmy z ryb a čerstvé i středně vyzrálé sýry.Ideální ke speciálním přípitkům. |
Zpracování: | krátká macerace na slupkách, velmi jemné lisování, dekantace za studena, fermentace 15 dní při kontrolované teplotě 17-18°C v nerezových tancích. Druhotná fermentace metodou Charmat při teplotě 13-14°C. |
Bibenda 2016: 4 hrozny
Charakteristické Prosecco s ovocným aroma máslových hrušek, jablek Golden a citrusů s jemným květinovým nádechem. Chuť osvěžující…
Elegantní Prosecco s bohatým citrusovým aroma, travnatými tóny a delikátní stopou chlebové kůrky. Energická a dlouho trvající…
Prosecco z CRU vinice Rive di Collabrigo Costa vyjadřuje klima této micro zóny, kde hrozny zrají na jílovitém jihovýchodně…
Caterino Sommariva se svou manželkou Urbanou, oba pocházející z vinařských rodin, se na počátku 70.let minulého století rozhodli pro vybudování svého vlastního vinařství a zakoupili nevelký pozemek v prestižní zóně Conegliano Valdobbiadene. Díky lásce k půdě, nezměrné píli a bohatým vinařským zkušenostem, dovedli manželé Sommariva vinařství až do dnešní podoby, kdy vlastní 30 ha vinic v srdci Valdobbiadene a dalších 20 ha v oblasti Trevisa. Vína vyrábí pouze z vlastních hroznů a vinobraní…