Prosecco Superiore Valdobbiadene Extra Dry DOCG Rive di San Michele

Prosecco Superiore Valdobbiadene Extra Dry DOCG Rive di San Michele

2017

Prosecco pocházejicí z CRU vinice Rive di San Michele v sobě odráží záři letního slunka a svěží horský vánek Dolomit.

Zřetelné květinovo-ovocné tóny ve vůni, které jsou synonymem pro svěžest a mladost tohoto vína. V ústech nádherná perlage doprovázená elegantní a dlouhou ovocnou dochutí.

419,-
Dostupnost: Skladem
Vinařství: Sommariva
Oblast: Veneto
Alkohol: 11,5%
Odrůdy: 100 % Glera
Sklizeň: ruční sběr v polovině září
Archivace: 2-3 roky
Doporučená servírovací teplota: 8-10°C
Doporučené jídlo: skvěle doplní zeleninové saláty, pokrmy z ryb a čerstvé i středně vyzrálé sýry.Ideální ke speciálním přípitkům.
Zpracování: krátká macerace na slupkách, velmi jemné lisování, dekantace za studena, fermentace 15 dní při kontrolované teplotě 17-18°C v nerezových tancích. Druhotná fermentace metodou Charmat při teplotě 13-14°C.

Bibenda 2016: 4 hrozny


další produkty z vinařství

Prosecco di Treviso Extra Dry DOC

Prosecco di Treviso Extra Dry DOC

2017 / Sommariva

Charakteristické Prosecco s ovocným aroma máslových hrušek, jablek Golden a citrusů s jemným květinovým nádechem. Chuť osvěžující…

334,-

vinařství Sommariva

Caterino Sommariva se svou manželkou Urbanou, oba pocházející z vinařských rodin, se na počátku 70.let minulého století rozhodli pro vybudování svého vlastního vinařství a zakoupili nevelký pozemek v prestižní zóně Conegliano Valdobbiadene. Díky lásce k půdě, nezměrné píli a bohatým vinařským zkušenostem, dovedli manželé Sommariva vinařství až do dnešní podoby, kdy vlastní 30 ha vinic v srdci Valdobbiadene a dalších 20 ha v oblasti Trevisa. Vína vyrábí pouze z vlastních hroznů a vinobraní…

přejít k vinařství