Vin Santo del Chianti Classico DOC
2004 / Castello Di Cacchiano
Tradiční dezertní víno, ve vůni silná vůně ořechů, mleté kávy a sušených meruněk s diskrétními tóny bílého pepře. Intenzivně…
Vůně intenzivní ovocná, přecházející od lanýžů až do tabáku.Chuťově se na patře projevuje elegantními taniny a jemnou vibrující kyselinkou s přetrvávajícím, hlubokým tónem zralého červeného ovoce. Výjimečný požitek po prvním doušku umocňuje kombinace moderního a tradičního chianti.
Ročník: | 2019 |
Dostupnost: | Skladem |
Vinařství: | Castello Di Cacchiano |
Oblast: | Toskánsko |
Alkohol: | 14 % |
Odrůdy: | Sangiovese 95%, Canaiolo, Malvasia Nera, Colorino |
Sklizeň: | ruční sběr na přelomu září a října |
Archivace: | skvělé již nyní s předpokladem dalšího zrání10-15 let |
Doporučená servírovací teplota: | 16 - 18°C |
Doporučené jídlo: | jehněčí, hovězí steaky, zvěřina |
Zpracování: | teplota fermentace 26-30°C, zrání v sudechz francouzského dubu z oblasti Allier, celková doba zrání před lahvováním 60 měsíců |
2006: James Suckling 91/1002007: Falstaff Magazine: 93/1002007: Wine Entusiast: 88/100
Tradiční dezertní víno, ve vůni silná vůně ořechů, mleté kávy a sušených meruněk s diskrétními tóny bílého pepře. Intenzivně…
víno intenzivně rubínové barvy s vůní bobulovin, višní, vanilky a džemu z kdoulí. Chuťově velmi vyvážené s množstvím zralého…
Neproniknutelná rubínová barva, nádherná a intenzivní vůně ostružin, kakaa, černého pepře, myrty a jalovce. V chuti jemné ale…
Castello di Cacchiano leží v srdci Chianti a bylo založeno v 10. století rodem Ricasoli, prestižní šlechtickou rodinou, která vlastní hrad více než 1000 let. Během středověku se hrad Cacchiano nacházel na území patřící k Florencii a sehrál tehdy spolu s hradem Brolio klíčovou roli v bitvách mezi Florencií a Sienou. Bettino Ricasoli (Florence, 09.03.1809 - Castello di Brolio 23.10. 1880) zvaný též "Barone di Ferro" (Iron Baron), předchůdce současného majitele, se významně podílel na inovaci…