Spumante Brut Rosé Metodo Classico

2016 / Castello Di Cacchiano
Sekt připravený tradiční metodou druhotného kvašení v lahvi je zajímavý i tím, že je to první šumivé víno vyráběné v Toskánsku z…
Vůně intenzivní ovocná, přecházející od lanýžů až do tabáku.Chuťově se na patře projevuje elegantními taniny a jemnou vibrující kyselinkou s přetrvávajícím, hlubokým tónem zralého červeného ovoce. Výjimečný požitek po prvním doušku umocňuje kombinace moderního a tradičního chianti.
Ročník: | 2018 |
Dostupnost: | Skladem |
Vinařství: | Castello Di Cacchiano |
Oblast: | Toskánsko |
Alkohol: | 14 % |
Odrůdy: | Sangiovese 95%, Canaiolo, Malvasia Nera, Colorino |
Sklizeň: | ruční sběr na přelomu září a října |
Archivace: | skvělé již nyní s předpokladem dalšího zrání10-15 let |
Doporučená servírovací teplota: | 16 - 18°C |
Doporučené jídlo: | jehněčí, hovězí steaky, zvěřina |
Zpracování: | teplota fermentace 26-30°C, zrání v sudechz francouzského dubu z oblasti Allier, celková doba zrání před lahvováním 60 měsíců |
2006: James Suckling 91/1002007: Falstaff Magazine: 93/1002007: Wine Entusiast: 88/100
Sekt připravený tradiční metodou druhotného kvašení v lahvi je zajímavý i tím, že je to první šumivé víno vyráběné v Toskánsku z…
Vína Chianti Classico ročníku 2019 dosahují skóre 97/100, jsou mocná a elegantní; vychutnejte si Chianti Classico 2019 a Chianti…
Castello di Cacchiano leží v srdci Chianti a bylo založeno v 10. století rodem Ricasoli, prestižní šlechtickou rodinou, která vlastní hrad více než 1000 let. Během středověku se hrad Cacchiano nacházel na území patřící k Florencii a sehrál tehdy spolu s hradem Brolio klíčovou roli v bitvách mezi Florencií a Sienou. Bettino Ricasoli (Florence, 09.03.1809 - Castello di Brolio 23.10. 1880) zvaný též "Barone di Ferro" (Iron Baron), předchůdce současného majitele, se významně podílel na inovaci…