Barbera d´Asti Ca´di Pian DOCG

Barbera d´Asti Ca´di Pian DOCG

2015

Jemná a elegantní Barbera s vůní borůvek, podhoubí a pomerančové kůry dává vyniknout intezitě plného těla a hebké textury.

 

Nedostupný
Dostupnost: Nedostupný
Vinařství: La Spinetta
Oblast: Piemont
Alkohol: 14%
Odrůdy: 100 % Barbera
Sklizeň: ruční sklizeň, konec září / začátek října
Archivace: až 25 let
Doporučená servírovací teplota: 16-18 °C
Doporučené jídlo: ideální ke všem grilovaným masům, houbovému risottu a vyzrálýmsýrům
Zpracování: malolaktická fermentace v barikových sudech, zrání 12 měsíců ve francouzských barikových sudech 2. cyklu, scelování v nerezových tancích po dobu 12 měsíců, závěrečné dozrávání 6 měsíců v lahvi. Nefiltrováno, nečiřeno.

2012: James Suckling: 91/100

Houbové risotto

Ingredience

pro 4 osoby:

500 g čerstvých hub, nejlépe hřibů, 350 g rýže arborio, Extra panenský olivový olej, 1 větší cibule, 4 stroužky česneku, 1 snítka rozmarýnu, 1 oříšek másla, 1,5 dcl bílého vína, 2 dcl masového vývaru, strouhaný parmazán petrželka na ozdobení

Postup

Houby nakrájíme na kousky a lehce orestujeme spolu s česnekem a špetkou soli na trošce olivového oleje a odložíme na pozdější zpracování. Nakrájíme cibuli, kterou společně s rýží a rozmarýnem také lehce orestujeme na 1 lžíci olivového oleje. Poté přidáme víno a trochu vývaru. Podléváme vývarem a vodou, vždy když se tekutina vyvaří. Po cca 5 minutách varu přidáme orestované houby a dusíme společně do měkka. Nakonec přidáme oříšek másla, nastrouhaný parmazán a dobře promícháme. Podáváme ozdobené petrželkou.


další produkty z vinařství

Piemonte Chardonnay Lidia DOC

Piemonte Chardonnay Lidia DOC

2015 / La Spinetta

Chardonnay velkého charakteru, ve kterém se odráží dokonalá práce vinaře s dubovými sudy. V buketu bylinky, náznak citronu a…

1719,-

Barbaresco Starderi DOCG

Barbaresco Starderi DOCG

2007 / La Spinetta

Noblesní, vyvážené, intenzívní a sebevědomé, takové je Barbaresco Straderi, jež neskrývá obrovský potenciál zrání. Aroma…

4380,-

vinařství La Spinetta

Za slavným vinařstvím La Spinetta, založeným v roce 1977 jejich otcem Giuseppem, dnes stojí tři bratři Bruno, Carlo a především Giorgio Rivetti. La Spinetta, současná ikona italského vinařství, obhospodařuje asi 100 ha vinic v Piemonte a Toskánsku a má za sebou relativně krátkou, ale obdivuhodně úspěšnou historii. Vinařský sen se začal plnit brzy poté, co se Giuseppe Rivetti usadil v rezidenci La Spinetta (v překladu „vrchol kopce") a jako první v regionu, proslaveném lehkým, dezertním vínem…

přejít k vinařství