Prosecco di Treviso Extra Dry DOC
Sommariva
Charakteristické Prosecco s ovocným aroma máslových hrušek, jablek Golden a citrusů s jemným květinovým nádechem. Chuť osvěžující…
Elegantní Prosecco s bohatým citrusovým aroma, travnatými tóny a delikátní stopou chlebové kůrky. Energická a dlouho trvající chuť, která v ústech vybízí k dalšímu doušku.
Dostupnost: | Skladem |
Vinařství: | Sommariva |
Oblast: | Veneto |
Alkohol: | 11,5% |
Odrůdy: | 100% Glera |
Sklizeň: | ruční sběr v polovině září |
Archivace: | 2-3 roky |
Doporučená servírovací teplota: | 8-10 °C |
Doporučené jídlo: | skvěle doplní sushi a sashimi, bílá masa, pokrmy z ryb a zeleniny, vhodné jako aperitiv |
Zpracování: | velmi jemné lisování, dekantace za studena, fermentace 15 dní při kontrolované teplotě 17-18°C v nerezových tancích. Druhotná fermentace metodou Charmat při teplotě 14-16°C. |
Decanter 2016: 88/100
Decanter 2015: 91/100
Charakteristické Prosecco s ovocným aroma máslových hrušek, jablek Golden a citrusů s jemným květinovým nádechem. Chuť osvěžující…
Prosecco pocházejicí z CRU vinice Rive di San Michele v sobě odráží záři letního slunka a svěží horský vánek Dolomit. Zřetelné…
Caterino Sommariva se svou manželkou Urbanou, oba pocházející z vinařských rodin, se na počátku 70.let minulého století rozhodli pro vybudování svého vlastního vinařství a zakoupili nevelký pozemek v prestižní zóně Conegliano Valdobbiadene. Díky lásce k půdě, nezměrné píli a bohatým vinařským zkušenostem, dovedli manželé Sommariva vinařství až do dnešní podoby, kdy vlastní 30 ha vinic v srdci Valdobbiadene a dalších 20 ha v oblasti Trevisa. Vína vyrábí pouze z vlastních hroznů a vinobraní…