Spumante Brut Rosé Metodo Classico
2016 / Castello Di Cacchiano
Sekt připravený tradiční metodou druhotného kvašení v lahvi je zajímavý i tím, že je to první šumivé víno vyráběné v Toskánsku z…
extra pannenský olivový olej barvy zlaté má bohatou přírodní chuť i vůni s jemnou kořenitou dochutí. Jedinečné chuťové vlastnosti tohoto velmi kvalitního olivového oleje podrhují objektivní analýzy, jejichž výsledky výrazně přesahují přísné požadavky chráněného označení Olio Chianti Classico D.O.P. na maximální kyselost, obsah peroxidu, polyphenolů a vitamínu E.
oblast pěstování: Monti in Chianti
nutriční informace (15ml): kalorie 120, cholesterol 0%, vitamin E 1.6mg, tuky celkem 13.3g
acidita (kyselost): 0.19 %, polyphenoly: 570mg/kg, tocopherol: 180mg/kg
celková produkce (DOP): 1.365 litrů
Ročník: | 2012 |
Dostupnost: | Nedostupný |
Vinařství: | Castello Di Cacchiano |
Oblast: | |
Odrůdy: | Coreggiolo (60%), Moraiolo (25%), Leccino (10%), Pendolino a ostatní (5%) |
Sklizeň: | ruční sběr s okamžitým lisováním a filtrací |
Sekt připravený tradiční metodou druhotného kvašení v lahvi je zajímavý i tím, že je to první šumivé víno vyráběné v Toskánsku z…
Vůně intenzivní ovocná, přecházející od lanýžů až do tabáku.Chuťově se na patře projevuje elegantními taniny a jemnou vibrující…
Castello di Cacchiano leží v srdci Chianti a bylo založeno v 10. století rodem Ricasoli, prestižní šlechtickou rodinou, která vlastní hrad více než 1000 let. Během středověku se hrad Cacchiano nacházel na území patřící k Florencii a sehrál tehdy spolu s hradem Brolio klíčovou roli v bitvách mezi Florencií a Sienou. Bettino Ricasoli (Florence, 09.03.1809 - Castello di Brolio 23.10. 1880) zvaný též "Barone di Ferro" (Iron Baron), předchůdce současného majitele, se významně podílel na inovaci…