Etna Rosso a' Rina DOC
2017 / Girolamo Russo
Cuvée ze všech tří "cru" vinic, rozkládajících se v nadmořské výšce 650 – 800 m. Podloží vinic je vulkanicko-písčité velmi…
Produkce 1000 lahví ročně podtrhuje výjimečnost tohoto vína, pocházejícího z nejstarší vinice v nadmořské výšce 670m, kde je většina keřů 100letých.
Víno má temně rubínovou barvu, vůni zralých lesních plodů, středomořských bylin a višní. Vynikající struktura a komplexnost chuti s hlubokými tóny koření a zralého ovoce. Pevná tříslovina dává vínu krásnou rovnováhu a energii.
Ročník: | 2013 |
Dostupnost: | Nedostupný |
Vinařství: | Girolamo Russo |
Oblast: | Sicílie |
Alkohol: | 14.5 % |
Odrůdy: | Nerello Mascalese + Nerello Cappucio |
Sklizeň: | ruční sklizeň v posledním říjnovém týdnu |
Archivace: | předpoklad dalšího zrání 10-15 let |
Doporučená servírovací teplota: | 16-18 ° C |
Doporučené jídlo: | grilovaná žebírka, mečoun, sýr Pecorino,srnčí kýta na víně |
Zpracování: | spontánní fermentace, macerace při kontrolované teplotě po dobu 13 dnů, malolaktická fermentace, zrání 18 měsíců v barikových sudech 2-3 cyklu, závěrečnédozrávání 6 měsíců v lahvi |
2014: Wine Enthusiast 89/1002012: I Vini di Veronelli 93/100
Cuvée ze všech tří "cru" vinic, rozkládajících se v nadmořské výšce 650 – 800 m. Podloží vinic je vulkanicko-písčité velmi…
delikátní aroma třešní, lesních jahod a plátků růží. Chuť je šťavnatá, minerální, s texturou charakteristickou pro vína z Etny .
Víno z vulkanických svahů s hlubokým, zadumaným charakterem. Velmi intenzivní a podmanivá vůně, v chuti silná, svěží ovocitost,…
Girolamo Russo, butikové vinařství ze severních svahů Etny, oblasti Passopisciro, místa znovuzrození velkých červených vín, pojmenoval Giuseppe po svém otci v době, kdy se začal plně věnovat produkci vína v rodinném vinařství. Puntičkář Giuseppe vystudoval klasickou italskou literaturu a hru na klavír, ale jeho srdce patří vinařství, kde vyrábí vína s naprostou precizností a důrazem na detail. Klíčovým prvkem jeho vín jsou staré vinohrady, které mají velice nízký výnosz hektaru. Díky tomu jsou…