Spumante Brut Rosé Metodo Classico

2016 / Castello Di Cacchiano
Sekt připravený tradiční metodou druhotného kvašení v lahvi je zajímavý i tím, že je to první šumivé víno vyráběné v Toskánsku z…
Vůně červeného rybízu a jeřabin s tóny podhoubí.Chuťově vynikají jemné třísloviny, příjemně vyvážené víno.
Ročník: | 2014 |
Dostupnost: | Nedostupný |
Vinařství: | Castello Di Cacchiano |
Oblast: | Toskánsko |
Alkohol: | 13.5 % |
Odrůdy: | 80 % Sangiovese, 20 % Merlot |
Sklizeň: | ruční sklizeň, září - říjen |
Archivace: | skvělé již nyní s předpokladem dalšího zrání5 let |
Doporučená servírovací teplota: | 16 - 18°C |
Doporučené jídlo: | lasagne, těstoviny s tomatovou omáčkou, drůbež |
Zpracování: | fermentace v nerezových tancích při kontrolované teplotě, zrání 24 měsíců v betonových nádržích a dubových sudech |
2011: Wine Spectacor 89/100
Sekt připravený tradiční metodou druhotného kvašení v lahvi je zajímavý i tím, že je to první šumivé víno vyráběné v Toskánsku z…
Vůně intenzivní ovocná, přecházející od lanýžů až do tabáku.Chuťově se na patře projevuje elegantními taniny a jemnou vibrující…
Vína Chianti Classico ročníku 2019 dosahují skóre 97/100, jsou mocná a elegantní; vychutnejte si Chianti Classico 2019 a Chianti…
Castello di Cacchiano leží v srdci Chianti a bylo založeno v 10. století rodem Ricasoli, prestižní šlechtickou rodinou, která vlastní hrad více než 1000 let. Během středověku se hrad Cacchiano nacházel na území patřící k Florencii a sehrál tehdy spolu s hradem Brolio klíčovou roli v bitvách mezi Florencií a Sienou. Bettino Ricasoli (Florence, 09.03.1809 - Castello di Brolio 23.10. 1880) zvaný též "Barone di Ferro" (Iron Baron), předchůdce současného majitele, se významně podílel na inovaci…