Toscana Fontemerlano IGT

2013 / Castello Di Cacchiano
Neproniknutelná rubínová barva, nádherná a intenzivní vůně ostružin, kakaa, černého pepře, myrty a jalovce. V chuti jemné ale…
               Sekt připravený tradiční metodou druhotného kvašení v lahvi je zajímavý i tím, že je to první šumivé víno vyráběné v Toskánsku z odrůdy Sangiovese. Barva je lososová až cibulová, víno má velmi osvěžující a čerstvou chuť se stopou lesních jahod a červeného grepu a s přetrvávajícím pocitem jemné a příjemné perlivosti.
| Ročník: | 2016 | 
| Dostupnost: | Nedostupný | 
| Vinařství: | Castello Di Cacchiano | 
| Oblast: | Toskánsko | 
| Alkohol: | 12 % | 
| Odrůdy: | 100 % Sangiovese | 
| Sklizeň: | ruční sklizeň, konec září | 
| Archivace: | výborné již nyní a v následujících 5 letech | 
| Doporučená servírovací teplota: | 8-10°C | 
| Doporučené jídlo: | ideální jako aperitiv | 
| Zpracování: | fermentace v nerezových tancích při kontrolované teplotě, druhotná fermentace v lahvi - 23 měsíců na kvasinkách. Ruční remuáž . | 
2016: James Suckling 92/100
2016: AWC Vienna - stříbrná medaile

Neproniknutelná rubínová barva, nádherná a intenzivní vůně ostružin, kakaa, černého pepře, myrty a jalovce. V chuti jemné ale…

Vůně bobulovin, višní, vanilky a džemu z kdoulí. Chuťově velmi vyvážené s množstvím zralého ovoce a elegantní tříslovinou.

Vůně intenzivní ovocná, přecházející od lanýžů až do tabáku.Chuťově se na patře projevuje elegantními taniny a jemnou vibrující…
Castello di Cacchiano leží v srdci Chianti a bylo založeno v 10. století rodem Ricasoli, prestižní šlechtickou rodinou, která vlastní hrad více než 1000 let. Během středověku se hrad Cacchiano nacházel na území patřící k Florencii a sehrál tehdy spolu s hradem Brolio klíčovou roli v bitvách mezi Florencií a Sienou. Bettino Ricasoli (Florence, 09.03.1809 - Castello di Brolio 23.10. 1880) zvaný též "Barone di Ferro" (Iron Baron), předchůdce současného majitele, se významně podílel na inovaci…