Vin Santo del Chianti Classico DOC
2004 / Castello Di Cacchiano
Tradiční dezertní víno, ve vůni silná vůně ořechů, mleté kávy a sušených meruněk s diskrétními tóny bílého pepře. Intenzivně…
Sekt připravený tradiční metodou druhotného kvašení v lahvi je zajímavý i tím, že je to první šumivé víno vyráběné v Toskánsku z odrůdy Sangiovese. Barva je lososová až cibulová, víno má velmi osvěžující a čerstvou chuť se stopou lesních jahod a červeného grepu a s přetrvávajícím pocitem jemné a příjemné perlivosti.
Ročník: | 2016 |
Dostupnost: | Skladem |
Vinařství: | Castello Di Cacchiano |
Oblast: | Toskánsko |
Alkohol: | 12 % |
Odrůdy: | 100 % Sangiovese |
Sklizeň: | ruční sklizeň, konec září |
Archivace: | výborné již nyní a v následujících 5 letech |
Doporučená servírovací teplota: | 8-10°C |
Doporučené jídlo: | ideální jako aperitiv |
Zpracování: | fermentace v nerezových tancích při kontrolované teplotě, druhotná fermentace v lahvi - 23 měsíců na kvasinkách. Ruční remuáž . |
2016: James Suckling 92/100
2016: AWC Vienna - stříbrná medaile
Tradiční dezertní víno, ve vůni silná vůně ořechů, mleté kávy a sušených meruněk s diskrétními tóny bílého pepře. Intenzivně…
víno intenzivně rubínové barvy s vůní bobulovin, višní, vanilky a džemu z kdoulí. Chuťově velmi vyvážené s množstvím zralého…
Neproniknutelná rubínová barva, nádherná a intenzivní vůně ostružin, kakaa, černého pepře, myrty a jalovce. V chuti jemné ale…
Castello di Cacchiano leží v srdci Chianti a bylo založeno v 10. století rodem Ricasoli, prestižní šlechtickou rodinou, která vlastní hrad více než 1000 let. Během středověku se hrad Cacchiano nacházel na území patřící k Florencii a sehrál tehdy spolu s hradem Brolio klíčovou roli v bitvách mezi Florencií a Sienou. Bettino Ricasoli (Florence, 09.03.1809 - Castello di Brolio 23.10. 1880) zvaný též "Barone di Ferro" (Iron Baron), předchůdce současného majitele, se významně podílel na inovaci…