Il Glicine – Valtellina Superiore DOCG – Sassella
Ve vůni převažuje růže, ostružiny, černý rybíz a muškátový oříšek. Velmi příjemné, výrazné víno s hladkými taniny a elegancí.
| Ročník: | 2010 |
| Dostupnost: | Nedostupný |
| Vinařství: | SandroFay |
| Oblast: | Lombardie |
| Alkohol: | 13,5 % |
| Odrůdy: | 100 % Nebbiolo (Chiavennasca) |
| Sklizeň: | ruční sklizeň v druhé polovině října |
| Archivace: | 6-8 let |
| Doporučená servírovací teplota: | 16-18°C |
| Doporučené jídlo: | telecí, pečená kachna, vepřová pečeně |
| Zpracování: | 7 dní macerace a 2 týdny fermentace v nerezových tancích, zrání 12 měsíců v barikových sudech |
