
Barbera Piemonte DOC
Rubínově červené vino, buket intenzivní s dobře integrovaným aromatem okvětních lístků růže, jahod a lesního ovoce. Víno má jemné taniny, na jazyku vyniknou černé ostružiny, višně a tóny koření.
Ročník: | 2012 |
Dostupnost: | Nedostupný |
Vinařství: | Indigenous |
Oblast: | Piemont |
Alkohol: | 14 % |
Odrůdy: | Barbera 100 % |
Sklizeň: | druhá polovina září |
Doba zrání: | 10 dní macerace při kontrolované teplotě v ocelových tancích, zrání 12 měsíců ve francouzských dubových sudech |
Archivace: | 6-8 let |
Doporučená servírovací teplota: | 14-16°C |
Doporučené jídlo: | dušené drůbeží, jehněčí, těstoviny Bolognese, studené masové rolády, tvrdé sýry |