Spumante Brut Rosé Metodo Classico
2016 / Castello Di Cacchiano
Sekt připravený tradiční metodou druhotného kvašení v lahvi je zajímavý i tím, že je to první šumivé víno vyráběné v Toskánsku z…
Tradiční dezertní víno, ve vůni silná vůně ořechů, mleté kávy a sušených meruněk s diskrétními tóny bílého pepře. Intenzivně sladká chuť s dokonale vyváženým poměrem minerálů a ovocné složky.
Ročník: | 2004 |
Dostupnost: | Skladem |
Vinařství: | Castello Di Cacchiano |
Oblast: | Toskánsko |
Alkohol: | 14% |
Odrůdy: | 85 % Malvasia del Chianti, 15 % Canaiolo |
Sklizeň: | ruční sklizeň v první polovině října |
Archivace: | potenciál archivace až 20 let |
Doporučená servírovací teplota: | 12 - 14°C |
Doporučené jídlo: | vhodné servírovat k zákuskům a toskánskýmsušenkám cantuccini |
Zpracování: | přírodní sušení na dřevěných roštech, zránív dubových sudech 50 až 150l, celková doba fermentace a zrání 11 let |
2004: Wine Advocate 96/100
2004: Decanter 97/100
2006: James Suckling 93/100
Sekt připravený tradiční metodou druhotného kvašení v lahvi je zajímavý i tím, že je to první šumivé víno vyráběné v Toskánsku z…
Vůně intenzivní ovocná, přecházející od lanýžů až do tabáku.Chuťově se na patře projevuje elegantními taniny a jemnou vibrující…
Castello di Cacchiano leží v srdci Chianti a bylo založeno v 10. století rodem Ricasoli, prestižní šlechtickou rodinou, která vlastní hrad více než 1000 let. Během středověku se hrad Cacchiano nacházel na území patřící k Florencii a sehrál tehdy spolu s hradem Brolio klíčovou roli v bitvách mezi Florencií a Sienou. Bettino Ricasoli (Florence, 09.03.1809 - Castello di Brolio 23.10. 1880) zvaný též "Barone di Ferro" (Iron Baron), předchůdce současného majitele, se významně podílel na inovaci…