Spumante Brut Rosé Metodo Classico

Spumante Brut Rosé Metodo Classico

Sekt připravený tradiční metodou druhotného kvašení v lahvi je zajímavý i tím, že je to první šumivé víno vyráběné v Toskánsku z odrůdy Sangiovese.  Barva je lososová až cibulová, víno má velmi osvěžující a čerstvou chuť se stopou lesních jahod a červeného grepu a s přetrvávajícím pocitem jemné a příjemné perlivosti.

918 Kč
Ročník: 2016
Dostupnost: Skladem
Vinařství: Castello Di Cacchiano
Oblast: Toskánsko
Alkohol: 12 %
Odrůdy: 100 % Sangiovese
Sklizeň: ruční sklizeň, konec září
Archivace: výborné již nyní a v následujících 5 letech
Doporučená servírovací teplota: 8-10°C
Doporučené jídlo: ideální jako aperitiv
Zpracování: fermentace v nerezových tancích při kontrolované teplotě, druhotná fermentace v lahvi - 23 měsíců na kvasinkách. Ruční remuáž .

2016: James Suckling 92/100

2016: AWC Vienna - stříbrná medaile


další produkty z vinařství

Chianti Classico Riserva DOCG

Chianti Classico Riserva DOCG

2018 / Castello Di Cacchiano

Vůně intenzivní ovocná, přecházející od lanýžů až do tabáku.Chuťově se na patře projevuje elegantními taniny a jemnou vibrující…

976 Kč

degustační mini-balíček Chianti Classico

degustační mini-balíček Chianti Classico

2018 / Castello Di Cacchiano

Vína Chianti Classico ročníku 2019 dosahují skóre 97/100, jsou mocná a elegantní; vychutnejte si Chianti Classico 2019 a Chianti…

1336 Kč

vinařství Castello Di Cacchiano

Castello di Cacchiano leží v srdci Chianti a bylo založeno v 10. století rodem Ricasoli, prestižní šlechtickou rodinou, která vlastní hrad více než 1000 let. Během středověku se hrad Cacchiano nacházel na území patřící k Florencii a sehrál tehdy spolu s hradem Brolio klíčovou roli v bitvách mezi Florencií a Sienou. Bettino Ricasoli (Florence, 09.03.1809 - Castello di Brolio 23.10. 1880) zvaný též "Barone di Ferro" (Iron Baron), předchůdce současného majitele, se významně podílel na inovaci…

přejít k vinařství