Passito Oro DOC

2015 / La Spinetta
Medové tóny, žluté okvětní lístky, skladké koření a mnoho slunce, to vše je obsaženo v tomto "zlatém" slámovém víně.…
Vůně lesních plodů, třešní a švestek, chuť je plná a hladká se spoustou ovoce a dlouhým, intenzivním závěrem.
Ročník: | 2019 |
Dostupnost: | Skladem |
Vinařství: | La Spinetta |
Oblast: | Toskánsko |
Alkohol: | 14% |
Odrůdy: | 100 % Sangiovese |
Sklizeň: | ruční sklizeň, 1. a 2. týden v září |
Archivace: | 10-15 let |
Doporučená servírovací teplota: | 16-18°C |
Doporučené jídlo: | grilovaná masa, těstoviny s rajčatovým základem,tradiční toskánské uzeniny |
Zpracování: | malolaktická fermentace v dubových sudech,zrání 24 měsíců ve středně vypálených francouzských dubových sudech (600l), před lahvováním scelování 10 měsíců v nerezových tancích, další zrání 6 měsícův lahvích. Nefi ltrováno, nečiřeno. |
2013: Wine Advocate 91/100
Medové tóny, žluté okvětní lístky, skladké koření a mnoho slunce, to vše je obsaženo v tomto "zlatém" slámovém víně.…
Víno s nezaměnitelným a osobitým stylem s krásně harmonickými taniny. V buketu nalezneme růžové okvětní lístky, anýz a zralé…
Za slavným vinařstvím La Spinetta, založeným v roce 1977 jejich otcem Giuseppem, dnes stojí tři bratři Bruno, Carlo a především Giorgio Rivetti. La Spinetta, současná ikona italského vinařství, obhospodařuje asi 100 ha vinic v Piemonte a Toskánsku a má za sebou relativně krátkou, ale obdivuhodně úspěšnou historii. Vinařský sen se začal plnit brzy poté, co se Giuseppe Rivetti usadil v rezidenci La Spinetta (v překladu „vrchol kopce") a jako první v regionu, proslaveném lehkým, dezertním vínem…