Brunello di Montalcino Vigna Piaggia DOCG
2013 / Abbadia Ardenga
Hrozny Sangiovese pěstované na Cru vinici Piaggia dávají vyniknout výjimečným vlastnostem, ve kterých se snoubí komplexní a…
Hrozny Sangiovese pěstované na Cru vinici Piaggia dávají vyniknout výjimečným vlastnostem, ve kterých se snoubí komplexní a elegantní výraz této révy. Expozice vinic a složení půdy dávají tomuto Brunellu velmi specifické organoleptické vlastnosti.
Bohatá a intenzivní vůně červeného lesního ovoce, lehce kořeněná, chuť je plná, harmonická, s elegantní a dlouhou dochutí
Ročník: | 2015 |
Dostupnost: | Skladem |
Vinařství: | Abbadia Ardenga |
Oblast: | Toskánsko |
Alkohol: | 14.5 % |
Odrůdy: | 100% Sangiovese |
Sklizeň: | ruční sběr |
Archivace: | potenciál zrání 15-20 let |
Doporučená servírovací teplota: | 18 - 20°C |
Doporučené jídlo: | skvělé ke grilovaným masům a polozralým sýrům |
Zpracování: | fermentace 18 dní v nerezových tancích, zrání 36 měsíců v dubových slavonských sudech, scelování v nerezových tancích, závěrečné dozrávání 12 měsíců v lahvi |
2010: James Suckling 92/100
2010: Decanter - bronzová medaile
2011: Decanter - stříbrná medaile
Hrozny Sangiovese pěstované na Cru vinici Piaggia dávají vyniknout výjimečným vlastnostem, ve kterých se snoubí komplexní a…
Vinařství Abbadia Ardenga je jedním z prvních zakládajících členů „Consorzio del Brunello di Montalcino" a je tak neodmyslitelně spjato s historií tohoto oblíbeného červeného vína. Vinice se rozkládají na 10 hektarech kopcovité krajiny v oblasti Montalcino, kde plně vyzrálé hrozny Sangiovese získávají díky ideálnímu mikroklimatu a půdě bohaté na minerály příjemné aroma a chuť tradičního Brunella. Při výrobě jsou respektovány století staré výrobní postupy a vinařství se výhradně věnuje pěstování…